logo

Det Glemte FolketSitter å tenker på hvordan en kan formidle et budskap om å bevare det glemte folket, jeg kaller dem det da det er ingen media som setter søkelys på de, eller folkevalgte hverken her i Norge eller i deres hjemland USA som virker å bry seg om de. Jeg kan ikke forstille meg å bli fortalt hva slags språk jeg skal måtte snakke for så å bli fortalt jeg må kle meg annerledes og ikke kunne leve slik jeg ønsker selv. Å bli lurt og fratatt all verdighet for så å miste all frihetsfølelse. Da du står aleine og kjenner det er galt... galt for deg.

Jeg spør deg, ville du ha kjempet? Hadde noen frarøvet deg barna dine for å lære de andre verdier enn det du står for.. hadde du kjempet? Hadde du blitt sperret inne og lurt, hadde du ville reist deg for å rope på rettferdighet?

Jeg tror alle ville svart ja på disse spørsmålene med rak rygg.

Jeg ser et folk som levde i harmoni, jeg ser flere nasjonaliteter deriblant Nordmenn som kom å bosette seg på Indianerne sitt område. De bygget seg et hjem og et hjem ble til flere, kultur og religion blandet ikke da den hvite mann var veldig overbevist over at deres levesett var riktig.

I dag elsker vi gode ordtak og ord, vi slenger dem rundt oss å vet de er verdifulle i seg , men handling er alltid sterkere enn ord, jeg sier LEV ordene dine.

Vi har det ikke så travelt at vi må glemme gleden ved å gi, gleden ved å gi uten å forvente få noe igjen. Bare for å velge å være snill kun for å være det.

Vi må lære barna våre verdien ved å dele å spre glede ved å kunne gi til de som er mindre heldig enn oss.

I Norge har vi i overflod å det er ikke mye vi mangler. Jeg tenker på de barna som ikke føler det er vits i å vokse opp i reservatene å ser ingen annen utvei enn å ta sitt eget liv.

De fortjener håp, de fortjener verdens øyner på seg, noen som tror på de og vil de det beste. Jeg kunne så inderlig ønske du så de barna. Jeg syntes vi kan ta en pust i bakken å tenke på hva som virkelig betyr noe, de sier du kan sette spor etter deg, hva vil du bli husket for... hvor mye du jobbet eller handlet? Eller vil du sitte igjen med en følelse av å ha gjort en forskjell....du kan si jeg hjalp minst en person til å få en bedre hverdag , gitt en person håp at han el hun ikke er glemt.

Eneste jeg vil er at alle skal bare kjenne, kjenne på den følelsen av å gi... det er en veldig god følelse. Så spør jeg deg er du med? Med på å gi tilbake ... for er det noen som fortjener det så er det dem. Det glemte folket inni reservatene.

Admin

Linda Fluge Rydland .

Hvem er vi?

logoliten
Besøk oss på Facebook


19761_100955213266989_100000575313830_22992_976023_n

Bli Sponsor

Bli sponsorbedrift og få ditt banner her. kontakt oss på we@helpthefirstnations.com eller på tlf: 92450999. Olav

Samarbeidspartnere

Facebook