Dr. Bekken

Post 29. september 2012 By

Dr Bekken 

Dr. Bekken, alias Tor E. Bekken fant tidlig ut hva han skulle bruke sitt profesjonelle liv til. Helt siden slutten av 80-tallet har han spilt stort sett solo piano rundt om på den norske klubb- og festivalscena og helt fra starten av har det stått blues i ulike avskygninger på programmet. Med Dr. Bekken på artislista har støttekonserten sikra seg en stor underholder, som i tillegg til å være en mester på piano, er en stemningsskaper av rang.

”Hardcore Piano” er Dr. Bekkens sjette CD-utgivelse og han svikter ikke på noen måte sine idealer denne gangen heller. CD-en er tilegna Dr. Bekkens store forbilde, Meade ”Lux” Lewis, som doktoren mener er kongen av bluespiano gjennom alle tider og noe forteller meg at salige ”Lux” sitter der oppe på ei eller annen sky og smiler over det doktoren har å by på.

De 11 låtene er alle skrevet av Dr. Bekken og han holder seg til tradisjonen hele veien – i alle slags tempi. New Orleans-arva er tydelig hele veien og det vi blir servert har flotte doser med blues, boogie woogie, gospel og jeg vet ikke hva i seg. Det er absolutt ingen tvil om ektheten i det Dr. Bekken foretar seg og du verden så fint det er at det finnes slike som han her hjemme som tar vare på denne tradisjonen også.

Skriv en kommentar

Husk å fylle ut alle felter merket med (*). HTML-kode kan ikke benyttes.

Sponsorer

Du er her: Hjem Artister Dr. Bekken

rockeim logo
Rockheim er det nasjonale opplevelsessenteret for pop og rock. Rockheim skal samle inn, ta vare på og videreformidle norsk populærmusikk fra 1950-tallet og frem til i dag. rockheim har en topp moderne scene med alt det siste innen lyd- og lysutstyr.

www.rockheim.no

Kontakt oss

Nyhetsbrev