Elg, stemmen fra Kristiansund

Øyvind Elgenes, eller bare Elg som vi kjenner han best som. Vokalisten som var frontfigur i legendariske Dance with A Stranger og som lagde show under TV2´s Det store Korslaget har i mange år vært en av våre mest folkekjære og etterspurte artister. Sanger, låtskriver, tekstforfatter og gammel hippi og alltid sterkt tilstedeværende på scenen er han en opplevelse live

Mambo Albinos er en mindre utgave av Mambo Companeros ,bestående slik det opprinnelig startet i 1996 ,uten våre to  cubanere,
men med 6 "albinonegro "nordmenn som er veldig cubansk inni seg.

Mambo Compañeros er et av Skandinavias mest sukksessrike latin band! Gruppa har base i Trondheim og består av 6 av byens frilansmusikere og to cubanere bosatt i Oslo. Mambo Companeros har eksistert siden 1996 og har i løpet av denne perioden blitt svært godt annerkjent både i og utenfor Norge. Gruppas musikk er basert på rytmer fra Cuba/Latin-Amerika, med hovedvekt på dansemusikk, som salsa, cha-cha, merengue, cumbia og bolero.

Hjemmeside; http://www.mambocompaneros.com/

Maddesty er et band bestående av tre musikere fra Trondheim. Låtskriver Trond M. Johansen på gitar og vokal, Bård Dahle på bass og Per Ole Iversen på Trommer.

Maddesty startet i oktober 2009. Musikken de spiller er selvkomponerte låter hvor tekstene i stor grad er selvopplevd av Trond M. Johansen og melodi er i høysetet. Sjangeren spenner fra Latin via pop og funk med rock som basis, til rein Rock'n Roll. Med rutinen til trommeslager Per Ole Iversen og bassist Bård Dahle, blir dette «musikk med trøkk»!!!

Bandet har gjort mange jobber på kort tid med positive tilbakemeldinger rundt om i Norge men også i Danmark.
Maddesty er fortsatt sulten på å stå på scenen for å by på seg selv og gi publikum en god opplevelse. En ting er sikkert; DISSE GUTTA GIR ALT!!!

Dr Bekken 

Dr. Bekken, alias Tor E. Bekken fant tidlig ut hva han skulle bruke sitt profesjonelle liv til. Helt siden slutten av 80-tallet har han spilt stort sett solo piano rundt om på den norske klubb- og festivalscena og helt fra starten av har det stått blues i ulike avskygninger på programmet. Med Dr. Bekken på artislista har støttekonserten sikra seg en stor underholder, som i tillegg til å være en mester på piano, er en stemningsskaper av rang.

”Hardcore Piano” er Dr. Bekkens sjette CD-utgivelse og han svikter ikke på noen måte sine idealer denne gangen heller. CD-en er tilegna Dr. Bekkens store forbilde, Meade ”Lux” Lewis, som doktoren mener er kongen av bluespiano gjennom alle tider og noe forteller meg at salige ”Lux” sitter der oppe på ei eller annen sky og smiler over det doktoren har å by på.

De 11 låtene er alle skrevet av Dr. Bekken og han holder seg til tradisjonen hele veien – i alle slags tempi. New Orleans-arva er tydelig hele veien og det vi blir servert har flotte doser med blues, boogie woogie, gospel og jeg vet ikke hva i seg. Det er absolutt ingen tvil om ektheten i det Dr. Bekken foretar seg og du verden så fint det er at det finnes slike som han her hjemme som tar vare på denne tradisjonen også.

Hans Bollandsås, vinner av x-faktor 2010 og Norges beste bluesgitarist.

Hans Bollandsås ble landskjent da han vant X Factor på TV 2 i 2010, men er langt fra en TV-skapt artist. Han er en dyktig låtskriver og rendyrket bluesartist med en tydelig egenstemme. Han behersker spennet mellom det mer utadvendte og kraftfulle like sikkert som de ulike mykere variantene! Og nå stiller han opp på støttekonserten for Lakotaindianerne, og vi har nå ei kjemperekke av musikere som vil skape topp stemning hele kvelden!

Roger André er en etablert CountryRock artist fra Trondheim og er kjent for sin entusiasme, sceneshow og musikalske opplevelser på scenen.
Nå kan du også oppleve Roger Andre med musikk fra artister innen country/rock/visesang fremført som soloartist med gitar og Ukulele i en roligere setting med masse god musikk og god atmosfære.

Roger André vært frontfigur i bl.a Cirrus, Riverside, Dirty Boots, Urban Cowboys og i 2009 turnerte han som medlem i svenske REDNEX. Dette har gjort til at Roger har nå fått masse erfaring i det å stå på scene, og det og formidle sin musikk ut til publikum.
Nå er han på veien med eget solo show og eget ukuleleshow.

Bjørn Fjeldvær
 
Trubaduren fra havgapet - nettopp hjemvendt etter ett år som gatemusiker - jorda rundt. Multi-instrumentalisten Bjørn har i 30 år skrevet sanger fra sin lille øy - Fjellværøya. Nå har han pakket også ny musikk i sekken, inspirert av fjerne kulturer. Hvilke instrumenter han stiller med er ikke godt å si, men gitar på magen og munnspill rundt halsen bærer han sikkert.

Chelsea Michelle Wold er en artist og låtskriver fra Trondheim.

Hun har vært utøvende musiker i nesten hele sitt liv, og har deltatt

i en rekke spennende prosjekter rundt om hele landet. Dette har

gitt henne tyngde som utøvende musiker. Hun leverer fra sjela

og stråler på scenen.

Chelsea er nå plateaktuell med egenkomponerte låter. Albumet

heter ”Treasures” og har allerede høstet god kritikk. Med seg på

plata har hun blant annet den verdensberømte bassisten Tony Levin.

Produsent er Lars Lien.

Hennes musikk er ekte, ærlig og vil treffe den som lytter. Landskapet

hun beveger seg i er harmonisk, sjelelig og svært stemningsfullt.

Dette er ei plate som vil treffe hjertet.

 

Den gamle bluesmannen Saksgård er etterhvert mest kjent for å skrive og framføre tekster på Rugeldalsdialekt – intet mindre! Musikalsk ligger bandet innenfor “det utvidede bluesbegrepet”, og plukker uhemmet fra en rekke amerikanske musikkstiler.
Dette røres i beste New Orleans-ånd sammen til en boblende gumbo med en tydelig signatur. De siste par åra har BS&DNB på utvalgte jobber tatt med seg blåserekka “Bank’n’Blæs” som gir enda større trykk og dynamikk. Forvent alt – fra seig blues til funk, R&B og rock, med elementer også fra folk, country og til og med jazz. Og det gynger hardt – ALLTID!

“Ledfoot” er et enmannsorkester med bare en 12-strenger akustisk gitar og en trampende fot. Tungt som bly og melodiøst.

Tim Scott McConnell lærte seg å spille delta blues i Florida og sørstatene i USA, der han vokste opp på slutten av 50- og 60-tallet. Han utviklet tidlig sin egen stil og identitet gjennom utallige konserter på barer allerede fra 15-års alderen. Han har reist verden rundt med gitaren, siden den gang.

At blant andre Bruce Springsteen og Bob Dylan har covret låtene hans burde være et godt nok kvalitetsstempel til å få etthvert sted til å fylles når han er på scenen.

http://www.myspace.com/ledfootblues

Therese Ulvan

Det siste året har Therese skrevet og produsert låter for sitt debut-album, sammen med LA musikeren Roger Burn. Han spiller vibrafon og keyboard og er godt kjent i musikermiljøet i LA, da som leder av bandet ”Shapes”. Andre musikere som deltar på dette spennende prosjektet, er medlemmene i det legendariske jazzbandet ”Yellowjackets” Russell Ferrante (Keyboards) og Jimmy Haslip (bass) Shapes medlemmene Andy Suzuki (sax), Reggie Carson (kontrabass) og Tollak Ollestad (munnspill), trommeslager Dave Derge, perkusjonist Walfredo Reyes, Jr. og den velkjente jazzgitaristen Richard Smith.

“Det er som et eventyr i seg selv å få muligheten til å jobbe med disse musikerene, som er på topp i sine felt” sier Therese, som for tiden fordeler sin tid mellom USA og Norge. I Norge har hun full timeplan med å dirigere kor, gi sang- og pianotimer. Hun turnerer og gir sangseminarer. Therese har turnert England, Mexico, Norge og USA.

“Mitt mål i livet er å fortsette å røre og inspirerer folk med min stemme. Og sammen med disse musikerne føles det ut som om jeg tar del i noe helt fantastisk fint. Jeg mottar så mye bra og lærerikt fra disse musikerne. Ikke bare deler de av sitt talent, men de er også mine mentorer med tanke på karriere og musikalsk jobb. Samt at jeg også blir underholdt med artige historier fra sine liv som verdensturnerende musikere. Det er en givende opplevelse på så mange felt, og jeg gleder meg så utrolig til å kunne dele låtene som vi har laget sammen, med folk”.

The Per Gynt Band

Peer Gynt har siden 1996 gitt ut over 10 album og holdt over 100 konserter i året, både i Norge, Europa og USA. Hans eksplovive mix av hardtslående rock, bluespop og norske folketoner har gitt bandet et distinktivt sound og et trofast publikum. Et fyrverkeri av en sceneshow sørger for at bandet er mye på turne, og derfor er det en stor glede å kunne prensentere Peer Gynt med band på hjemmebane, på selveste Rockheim. Denne sjangsen bør ikke elskere av rock og blues gå fra seg!

Chand Torsvik, den sjarmerende trønderrockeren, vinneren av X-Faktor 2009, mestselgende artist sammen med Susanne Sundfør i 2010, MOT-ambassadør, soloplate, rikskonsertene, åpningen av Rock City i hans eget Namsos. Høydepunktene har kommet tett for Chand de siste årene. Derfor er vi glade for at han tar seg tid og stiller opp for Lakotaindianerne og kommer til Rockheim 25. oktober

Midt Norsk Rocks førstedame


Bente Smaavik sin musikalske karriere strekker seg fra 1978 og punkbandet "Per Kleppe og Skattesnytera'n." Etter det fulgte bl.a. band som «BS on the rocks», «Perfect Crime», «Four Jets» og «Blonde on Blonde». Hun har også sunget med profilerte musikere som Bernie Marsden og Terje Tysland. Jan Holberg Project i 2011 brakte henne på nytt i studio og på turne, denne gangen sammen med Joe Lynn Turner, ex Rainbow og Deep Purple.
I 1989 ble «Blonde on Blonde» kåret til Årets Trønderrocker av Arbeider-avisa. I 2004 kom hennes egen CD med tittelen "Mature". Låta «Leaves in the wind» lå i fem uker på Norsktoppen den sommeren.

I 2012 kom hennes samle-CD "1979-2011" som ble utgitt 8. mars med releaselkonsert på Rockheim. Her er flere av hennes utgivelser samlet på en cd. Bente jobber for tiden med en ny singel som kommer i løpet av kort tid og er produsert og skrevet av Victor Borge, Espen Storø og Lars Erik Vestby.

 

www.bentesmaavik.com

Børge Pedersen har markert seg i trøndersk musikk- og teater-/cabarét miljø de siste 20 årene som en dyktig sanger som ”gir alt”. Han er også en levende skuespiller og cabarét-artist. Han hadde rollen som Pontius Pilatus i ”Jesus Christ Superstar” på Trøndelag Teater i 2000. Han har vært med i flere Cornelis Vreeswijk forestillinger, og hadde blant annet på Teaterkafeen i Tr.heim en oppsetning sammen med Erik Jacobsen og Øyvind Brandtzæg. Han har også vært med i bakgårdsoperaen ”Bakklandets vakre Maja” i flere år. Børge Pedersen har vært vokalist i flere trønderske band opp igjennom tidene blant annet: Vannskrækk, Hardline, Storm, Road, m.fl. Børge har oversatt flere av Cornelis Vreeswijks mest kjente låter til Trøndersk og framfører de med en intensitet som ville fått Vreeswijk selv til å stoppe opp og lytte!

Ravenhorse er et nyetablert band,  de 4 i bandet , Bjørn Otto Braaten (Trondheim), Severin Gjerde (Trondheim) og Svein Plassgård (Alvdal) og Olav Lilleggen har spilt sammen i flere år. Bandet har sine musikalske røtter solid planta i 70-talls rock, men gjennom et vidt repertoar av egne låter som spenner musikken fra etnisk inspirert joik og særegne, ofte mørke ballader, til hard og drivende rock. Materialet består av fengende låter med tekster som er verd å lytte til. Ravenhorse er sluppet løs, så LOOK OUT FOR THE DARK HORSE!

Sponsorer

Du er her: Hjem Artister

rockeim logo
Rockheim er det nasjonale opplevelsessenteret for pop og rock. Rockheim skal samle inn, ta vare på og videreformidle norsk populærmusikk fra 1950-tallet og frem til i dag. rockheim har en topp moderne scene med alt det siste innen lyd- og lysutstyr.

www.rockheim.no

Kontakt oss

Nyhetsbrev